24 Şubat 2013 Pazar

Minecraft Portaller

Merhaba arkadaşlar. Portal dediğimiz şey, Nether, End gibi yerlere gitmek için yapılan sistemdir. Mod yükleyerek, daha fazla yere gidebilirsiniz :)

Minecraft' taki portaller Nether ve End' dir. Şimdi size Nether ve End' e gitmeyi anlatıcam. Daha doğrusu video :)

Nether' e survivalde gitmek için;











İsterseniz de Nether' den Overworld' a yani Dünya' ya dönebilirsiniz.

End' e gidiş; (Ender Dragon' a dikkat edin.)

End' e survival' de gitmek kolay değildir. Birçok malzeme lazımdır. Blaze çubuğu (alevli çubuk), Ender Gözü, Son Portali Çerçevesi. Creative' de gitmek isterseniz, herşey envanterdedir :)

Blaze çubuğu için, Nether' deki Blazeleri öldürüp, onların çubuklarını alın.
Ayrıca, blaze çubuğu ocağa koyduğumuzda daha dayanıklı bir malzemedir.
Blaze çubuğundan, Blaze Powder elde edelim.



Burda lazım olan, Blaze Powder ve Ender İncisi. Ender İncisi, Endermanlardan düşer.
Ama burda, bize 1 tane değil, 5-10 hatta 15-20 tane lazım. 





Şimdi bize biraz sabır gerekiyor. Eğer sabırlı biri iseniz, bu adımı kolayca yapabilirsiniz. Elde ettiğiniz, ender gözünü sağ tıklatın, ender gözü uçmaya başlayacak ve bir yerde düşecek. Bunu sürekli tekrarlayın. Bir yerde yere doğru gitmeye başlayacaktır. Orayı, aşağı doğru kazın. Stronghold' a geldiniz. Tebrikler.

Şimdi, lavlı bir yer arayın. Oranın üzerinde, çerçevelerle birlikte portal vardır. Elde ettiğiniz, Ender Gözlerini, portala, içeri doğru bakacak şekilde yerleştirin. (Burası sinir bozucu olabilir. Her zaman içeri bakmıyor ve çerçeveyi kırmak zorunda kalıyorsunuz ve o portal artık çalışmıyor.)

Doğru yaptıysanız, böyle birşey olacak. Aşağıda lav var ama oraya düşmüyorsunuz :) Portale atlayın vee; End' e gelmiş bulunmaktasınız :)






Buraya gelmiş olmanız lazım ki başka bir yere gitmiş olamazsınız :)

Şimdi karşılaşma zamanı.. Ender Dragon vs. Steve!!!





 İlk olarak, resimde görünen, ışık gibi şeyleri yok etmemiz gerekiyor. Ender Dragon onlardan canını doldurur. Etraf temizlendi, şimdi Ender Dragon ile kapışma zamanı.. Ender Dragon size saldırırken ona vurun veya havadayken okla vurmaya çalışın. Ender Dragon öldüğünde, tonlarca exp düşüyor. Onları toplayın. 70-75 level olacaksınız :) Bir de portal oluşuyor. Bu portal sizi evinize ışınlar. Portalin üzerinde, Ender Dragon yumurtası vardır. Onu pistonlarla almanız gerekiyor. (Almasanız da olur)

Portale girdikten sonra, yazılar yazacak. Oyunu bitirdiğimizle ilgili. ESC' ye basarak geçebilirsiniz. (isterseniz izleyin) Evimize gittikten sonra, istediğimiz şeyi yapabiliriz :)

Anlatım bana aittir!

1 yorum:

  1. Endermanleri öldürüyorum inci düşmüyor yardım lütfen

    YanıtlaSil